DESCRIEREA ASPECTULUI EXTERIOR AL COLECȚIEI VESTIMENTARE DE UNIFORMĂ ȘCOLARĂ PENTRU FETE


Informația despre colecția vestimentară


Colecția vestimentară elaborată este de tip capsulă, în care produsele se combină între ele pentru a spori funcționalitatea modelelor de îmbrăcăminte propuse și include 5 ansambluri vestimentare pentru fete.

Modelul F-1


MODELUL F-I.

Ansamblul vestimentar este constituit din trei produse vestimentare: bluză, fustă și cardigan.

Bluza (mod. F-I.1) este de siluetă semiajustată, guler - tip ștei, mâneca lungă cu manșete, care se încheie cu 2 butoniere din șiret textil și 2 nasturi. Pe față sunt prelucrate două pense de bust și un pliu bidirecționat –pe linia de simetrie a feței. Adâncimea pliului este de 4 cm. La spate sunt prelucrate două pense de talie. Sistemul de închidere al produsului este prelucrat pe reperul spate pe 2 butoniere din șiret textil și 2 nasturi.

Fusta (mod. F-I.2) este evazată spre terminație și are lungimea de circa 5-8 cm mai sus de linia genunchilor. Linia superioară a fustei se află la nivelul liniei taliei. În partea superioară a fustei este prelucrată platca-betelie, de la care pe reperul față sunt formate două pliuri unilaterale cu adâncimea de 4-5 cm. În linia laterală stângă a fustei este prelucrat sistem de închidere cu fermoar ascuns.

Cardigan (mod. F-I.3) are silueta semiajustată și este realizat din tricot. Are gulerul aplatizat. Sistemul de închidere se prelucrează pe față cu 4 nasturi din metal și 4 butoniere. Manșetele mânicii și betelia la linia terminației produsului sunt realizate din elastic tricotat.

Modelul F-2


Ansamblul vestimentar festiv obligatoriu

MODELUL F-II.

Este constituit din trei produse vestimentare: jachetă, fustă și bluză.

Jacheta (mod. F-II.1) are silueta ajustată cu lungimea produsului de circa 5-7 cm mai jos de linia taliei. Liniile cantului sunt asimetrice. Gulerul este combinat: tip ștei croit integral și tip apaș cu revere inguste. Pe reperul față sunt prelucrate semireliefe și două buzunare laterale cu laist. La reperul spate sunt prelucrate două reliefe din linia răscroielii mânicii și două pense la guler - ștei. Mâneca clasică aplicată. În linia cotului a mânicii sunt prelucrate șlițuri, care se fixează cu 3 nasturi decorative din metal. Sistemul de închidere al produsului este cu un nasture din metal și o butonieră.

Fusta (mod. F-II.2) este evazată spre terminație și are lungimea de circa 5-8 cm mai sus de linia genunchilor. Linia superioară a fustei se află la nivelul liniei taliei. În partea superioară a fustei este prelucrată platca-betelie, de la care pe reperul față sunt formate două pliuri unilaterale cu adâncimea de 4-5 cm. În linia laterală stângă a fustei este prelucrat sistem de închidere cu fermoar ascuns.

Bluza (mod. F-II.3) este de siluetă semiajustată, guler - tip ștei, mâneca lungă cu manșete, care se încheie cu 2 butoniere din șiret textil și 2 nasturi. Pe față sunt prelucrate două pense de bust și un pliu bidirecționat –pe linia de simetrie a feței. Adâncimea pliului este de 4 cm. La spate sunt prelucrate două pense de talie. Sistemul de închidere al produsului este prelucrat pe reperul spate pe 2 butoniere din șiret textil și 2 nasturi.

Modelul F-3


MODELUL F-III.

Ansamblul vestimentar este constituit din două produse vestimentare: bomber și fustă.

Bomberul (mod. F-III.1) are croială tip raglan, este foarte confortabil la purtare și se realizează, de obicei, din tricot. Gulerul tip ștei, manșetele la mâneci și betelia la linia terminației produsului sunt realizate din elastic tricotat. Pe față sunt prelucrate două buzunare laterale cu laist. Sistemul de închidere – cu fermoar.

Fusta (mod. F-III.2) este de croială semisoare, are betelie-platcă în partea superioară a produsului. În linia laterală stângă a fustei este prelucrat sistem de închidere cu fermoar ascuns.

Modelul F-4


MODELUL F-IV.

Ansamblul vestimentar este constituit din trei produse vestimentare: vestă, pantaloni și bluză.

Vesta (mod. F-IV.1) este de silueta dreaptă și are lungimi diferite la față și la spate (lungimea medie a produsului până la linia de mijloc a coapsei). Pe reperul față sunt prelucrate două buzunare laterale tăiate cu laist. Guler răsfrânt clasic cu revere. Sistemul de închidere a produsului este dublu pe partea față pe două nasturi și două butoniere.

Pantaloni (mod. F-IV.2) de stil clasic ajustați spre terminație. Pe reperele față ale pantalonilor sunt prelucrate buzunarele laterale, la spate – buzunarele posterioare cu laist. Partea superioară a produsului este prelucrată cu betelie și găici. Sistem de închidere cu fermoar și un nasture cu o butonieră.

Bluza (mod. F-IV.3) este de silueta semiajustată, guler - tip ștei cu volănaș, mâneca lungă cu manșete, care se încheie cu 2 butoniere din șiret textil și 2 nasturi. Pe față sunt prelucrate două pense de bust și un pliu bidirecționat –pe linia de simetrie a feței. Adâncimea pliului este de 4 cm. La spate sunt prelucrate două pense de talie. Sistemul de închidere al produsului este prelucrat pe reperul spate pe 2 butoniere din șiret textil și 2 nasturi.

Notă: în acest model pantalonii clasici pot fi înlocuiți cu blugi de aceeași culoare – albastru închis.

Modelul F-5


MODELUL F-V.

Ansamblul vestimentar este constituit din două produse vestimentare: sarafan și bluză.

Sarafan (mod. F-V.1) este de silueta dreaptă cu lungimea de circa 5-8 cm mai sus de linia genunchilor. Produsul are divizare orizontală pe linia șoldurilor. Pe partea superioară a feței sunt prelucrate două pense de piept. Partea inferioară a produsului reprezintă fusta de siluetă dreaptă plisată cu pliuri unilaterale. Pe linia divizării produsului cu ajutorul găicilor este fixat cordon detașabil. În linia laterală stângă a produsului este prelucrat sistem de închidere cu fermoar ascuns.

Bluză (mod. F-V.2) este de siluetă ajustată. Pe față și spate sunt prelucrate reliefe din linia răscroielii mânicii. Guler răsfrânt cu ștei, mânici lungi cu manșete, care se încheie cu 2 nasturi și 2 butoniere.

Accesorii